Dnes aktuálne opakujeme redakčný fejtón

Vraciame sa, no zároveň nám je na zvracanie!

Nezávislé (až na peniazoch) internetové noviny Humorikon sa snažili doteraz publikovať to najlepšie zo slovenskej profesionálnej satiry a humoru. Divíme sa, že slovenskú kultúru nepodporili, lebo „pri moci“ je sociálny, národný, slovenský Smer (aspoň tak sa zaraďuje) a dal do rúk rozhodovať (rozkradnúť) o peniazoch určených na rozvoj slovenskej kultúry takým bastardom, ktorí  slovenskej kultúre nerozumia, neprajú a nemajú o jej rozvoj a indetifikáciu  záujem! Ak by boli pri moci svetoobčania, slniečkári a Sorosovci, nedivili by sme sa. Pritom nás nová vláda, ako povedal náš bývalý prezident Kiska -, národná mafia DEBOgraticky zlikviduje (veď podľa neho sme vraj mafiánsky štát, nie sa čo diviť, treba to napraviť, najmä ak Kiska začneme u seba). Krátkou satirou pomôžeme im aj my humoristi tým čo sľubujú lepší zajtrajšok (zatiaľ je to iba samý šok), ako  sú novovzniknuté politické strany – Spolu, Za ľudí, Progresívne Slovensko ktorí sa hodlajú uchopiť moci a  zostaviť novú vládu. Ktorý občan by to nechcel? Dopomôcť k tomu má Maťovičové proti korupčné Oľano. Dovoľte, aby sme predvolebnému sľubu prispeli aj my, svojou skúsenosťou a poznámkou, ako  by to v budúcnosti (NE)malo vyzerať…
——————————————————————————————
Podali sme legálne, na základe VÝZVY žiadosť o podporu internetového Humorikonu. Pritom sme rok pracovali zadarmo a mali (máme) za tých 12 mesiacov 100- tisíc vstupov!!! Ako sme sa dozvedeli z dôverných vyšších kruhov (nemyslíme telocvičňu) nedávno sa k podpore jednotlivých projektov zišla  komisia (vraj odborná-chceli by sme veriť, odkiaľ by sa vzala) vraj na schválenie a podporu projektov. Komisia sa síce zišla, ale až teraz sme sa dozvedeli, že komu…V tejto súvislosti ponúkame malý kvíz, pričom tri správne odpovede odmeníme humoristickou knihou. keďže  na našu žiadosť o grant, ktorý nebol samozrejme  už po tretí  raz (vždy z iných dôvodov) podporený, sme dostali vyjadrenie – odpoveď tohto znenia:

„Odborná komisia odporúča žiadosť nepodporiť vzhľadom na nedostatočne
—————————————————————————————————-
prepracovanú koncepciu časopisu, kolísavú umeleckú úroveň jednotlivých
——————————————————————————————————
príspevkov a nejasne zadefinovanú cieľovú skupinu.“
———————————————————————
Autori, prispievatelia do Humorikonu, pri prečítaní tejto vety neurazte sa…ale položme čitateľom Humorikonu  otázku: – kto bol podľa vás autorom tohto hore uvedeného slávneho hodnotiaceho výroku? Tri najlepšie odpovede odmeníme humoristickou knihou. Uvádzame tri možnosti:

a.) Debil (vedúci komisie FPU), ktorý nepozná ani pojmy uvedené vo vete?

b.) Imbecil (jeho zástupca), ktorý v takýchto prípadoch vie krútiť hlavou iba v horizontálnej polohe?

3.) Riaditeľ Fondu na podporu umenia, ktorý tomu prd rozumie, preto je riaditeľom?

Dostali sme zopár odpovedí, ktoré sme vyhodnotili a niektorých autorov sme odmenili humoristickými knihami, ktoré im zasielame: Sú to Daniel Klačko zo Žiliny, Pavol Mikula z Komárna a Ján Števlík z Hulu.

Ich odpovede:

Milanko,
vidím, že si spravodlivo a riadne nasraný, ale tím, ktorým si svoje rozhorčenie adresoval, sú duševne nezraniteľní. Môžem povedať, bez toho aby som bol podozrievaný zo sympatii s „ctenou komisiou“, že sú to obyčajné skorumpované hovädá.
„Len smelo a ľahostajne v pred!!!“

———————————————————————-

Na anketu je jasná odpoveď:
– autorom hodnotiaceho výroku je šedá eminencia v pozadí, ktorá dotyčných a/, b/, c/ menovala do funkcií.
Dôvod je tiež jasný: nikto z a,b,c nemá IQ dostatočné na formuláciu takej sofistikovanej donebavolajúcej hlúposti.
Alebo ináč – ako hovorí klasik: Autor výroku proste argumentuje tak, ako sa na idiota patrí.-

————————————————————————

1.) Riaditeľ to nebol, lebo ten text nečíta, iba sa podpíše pod každú hlúposť.

2.) Debil, vedúci komisie tiež nie, lebo za vedúceho nemôžu zvoliť takého tupca, čo vie zoštylizovať takú rafinovanú, alibistickú  a vyhýbavú odpoveď.

3.) Bol to Imbecil,  teda zásTUPCA vedúceho. pretože medzi odmenenými má viacero známych a za bakšiš je človek schopný všetkého, dokonca aj  zoštylizovať taký nezmysel, ktorému sám nerozumie. 

——————————————————————————-

Výhercom blahoželáme a členom komisie FPU tiež!

 Hlasy pozdvihnuté z ticha

John Swinton (New York Times): Nezávislá tlač neexistuje, prácou žurnalistov je zabíjať pravdu!  Ak nedokážeš predávať svoju vlasť za Judášové groše, tak nečakaj podporu, od kultúry, ani od investora!!!

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments